News

camping chapelains ACSI Freelife Verhoeff saillans

Camping Les Chapelains in het nieuws met ACSI Freelife magazine!

Les Chapelains Nieuws, Op de camping

Een mooie erkenning voor de camping! ACSI FreeLife magazine van juni 2016 publiceert in een dubbele pagina een sympathiek portret van de familie Verhoeff, voor hun laatste seizoen aan de kop van de camping.

ACSI FreeLife magazine is een product van ACSI FreeLife BV, waarvan campingspecialist ACSI één van de oprichters is. Het Nederlandse bedrijf is al meer dan 50 jaar actief in de kampeerwereld en een begrip onder kampeerders en campings.

Download PDF

ACSI FREELIFE 6-2016
CAMPINGS
DE CAMPINGHOUDER VERTELT
TEKST: SANDER COX, FOTO’S: ACSI EN LES CHAPELAINS
Don et Monique VERHOEFF eigenaren
Camping: Les Chapelains (Saillans, Frankrijk)
Aantal toerplaatsen: 40 (80-115 m2)
Oppervlakte: 1 ha
Geopend: 26 april tot en met 15 september

Thuis in Frankrijk

Na een lange autorit over de drukke franse snelwegen is het fijn om een warm welkom te krijgen. Dat hebben don en monique verhoeff van camping les chapelains in het zuid-franse saillans goed begrepen.

« Dan is het natuurlijk ook een pré dat je Nederlands spreekt », zo weet Monique. Het Nederlandse echtpaar is sinds begin 2010 de trotse eigenaar van deze nette camping tussen de Vercors en de Provence, aan de oevers van de Dróme. Met haar warme glimlach geeft Monique kampeerders meteen een thuisgevoel. Don: “Gastvrijheid verkoop je.

We heten iedereen persoonlijk welkom en we maken regelmatig een rondje over de camping.” Monique voelt zich vereerd dat hun camping ieder jaar weer is volgeboekt.

“Het kan mij echt ontroeren dat zoveel gasten het hier zo fijn hebben.” Heb je een keer geen zin om te koken?

Dan hoef je de camping niet af.

Bijna iedere avond zit het terras vol bij ‘Moniques cuisine’.

Blijf je liever bij je vertrouwde kampeerstekkie? Dan kun je ook net doen of je thuis bent en hier een snelle hap afhalen.

Van schaduw ben je op deze camping een groot deel van de dag verzekerd. Achter de dijk is het nog bosrijker en ben je nog meer schaduwzeker. Deze plekken zijn voor de tentkampeerders.

Zwembad mis je niet

Don zou overigens een prima gids zijn. Als een onverstoorde geschiedenisleraar neemt hij je mee naar de lokale geschiedenis van de Dróme-regio. Naar die van Vassieux-en-Vercors bijvoorbeeld. De Duitsers vielen dit kleine dorp vlak bij Die in 1944 binnen om de plaatselijke verzetsgroep te liquideren. Vassieux-en-Vercors ligt midden in de Vercors.

In dit uitgestrekte bergmassief kom je nauwelijks verkeer tegen en geniet je van prachtige uitzichten. Een van de mooiste panorama’s heb je op de top van de ruim 1.300 meter hoge Col de la Bataille. Sommige campinggasten zijn zo verknocht aan Les Chapelains dat ze deel uitmaken van het animatieteam. “Wij zijn niet van die hysterische animatie en de affiches”, benadrukt Don. “Als iemand voorstelt om de volgende dag een voetbaltoernooi te organiseren, lopen we de camping rond en hebben we zo een aantal teams bij elkaar.” Een zwembad op de camping ontbreekt maar dat mis je geen moment. Een paar honderd meter lopen en je kunt lekker afkoelen in de rivier de Dróme. Sportliefhebbers hoeven op Les Chapelains niets te missen. ‘s Zomers zit er altijd wel iemand in het ‘Tour de France-gebouwtje’, zodat je samen naar het EK-voetbal of het Franse wielerspektakel kunt kijken. Is meteen ook een mooie manier om contact te leggen met medekampeerders. Wil je op zoek naar de lokale cultuur? Het centrum van Saillans ligt op loopafstand. In dit pittoreske stadje is het iedere zondagochtend markt.

Voormalige gemeentecamping

Don en Monique komen allebei uit een echt kampeernest. Nadat ze jarenlang zelf in Frankrijk kampeerden, besloten de francofielen in 2005 hun campingdroom na te jagen. Het echtpaar runde vijf seizoenen een mini-camping in Coupiac. Via campinggasten kwamen Don en Monique terecht in Saillans.

De twee waren meteen verkocht. Bij toeval liepen ze de burgemeester tegen het lijf. Of die Nederlanders interesse hadden in de gemeentecamping? Maar natuurlijk. Don en Monique waren niet de enige die een oogje hadden op deze camping municipal. De gemeente kreeg 24 plannen binnen. Na een uitgebreide presentatie aan de bouwcommissie koos de gemeente Saillans eind 2009 voor het Nederlandse plan. Het echte werk moest toen nog beginnen. Over achterstallig onderhoud gesproken. Don: “Het sanitair stamde uit 1964. We zijn een paar weken bezig geweest om alle bladeren op te ruimen. We hadden een heel oude riolering die in het eerste seizoen nog bijna is overstroomd.” Na drie winters zat het klussen er eindelijk op en was de camping in april 2014 eindelijk echt af. “Er hangt hier altijd een relaxte, amicale en vriendelijke sfeer waardoor veel gasten terugkomen”, zo omschrijft Don het Chapelains-gevoel. “Bovendien is er voor iedereen wat te doen. We laten onze bezoekers zoveel mogelijk op zichzelf. Juist die ongedwongen sfeer is typerend voor Les Chapelains.” De drie kinderen Lotte en Lieke (18) en Gijs (16) helpen hun ouders graag een handje mee. Het ene moment werkt de één voor oppas en staat de ander achter de receptie en het andere moment vieren ze zelf vakantie. Jong geleerd is oud gedaan.

V.l.n.r.: Lotte, Gijs, Monique, Lieke en Don Verhoeff (links). ‘s Avonds zit het terras van het restaurant van Les Chapelains regelmatig vol (onder).

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *