slow toerisme in de vallei van de Drôme bij de rivier

Alice Jean-Michel camping chapelains saillans drome slow tourisme

De Camping

Facebook camping Les Chapelains Drôme Saillans Slow Tourisme

Alice & Jean-Michel

Langs de rivier de Drôme, op loopafstand van het pittoreske en historische dorp Saillans, is de Camping Les Chapelains ★★★ een camping op een menselijke schaal (50 plaatsen, 5 Drômehuisjes mobilhomes, 2 Bungalowtenten, 3 Coco Sweet, een trendy accommodatie tussen tent en mobil home, en een vintage wouwwagen). Wij houden ons ver van grootschalige, toeristische ketens die uw kampeervakantie standaardiseren. Hier kunt u zich ontspannen en tot rust komen met familie, kinderen, vrienden, geliefden, voor een weekend of vakantie.

Tussen Crest en Die, en 45 minuten van Valence en Montélimar, kom en geniet van de warmte en de zon in het zuidoosten van Frankrijk, in de schaduw van populieren langs de rivier de Drôme. Neem een verfrissende duik in dit natuurlijke zwembad. Rustig, vriendelijk, ontspannen, “slow toerisme”: We willen uw verblijf onvergetelijk  maken, zodat we u in de toekomst nog eens mogen verwelkomen op camping Les Chapelains ★★★ in Saillans.

Aan de rand van de Zuidelijke Alpen en de Provence, aan de voet van de Vercors, onze regio is een ideale plek voor natuurliefhebbers, ideaal voor sport en outdoor-activiteiten. Dorpjes, kastelen, Romeinse ruïnes, kunst, musea … De Drôme biedt u een cultureel en historisch erfgoed van een onvermoede rijkdom.


Eco-verantwoordelijk

Engagement eco-responsable, Responsabilité sociétale des entreprises RSE

Op de camping Les Chapelains ★★★, zijn onze gasten niet alleen consumenten, maar net als wij begaan met natuur en milieu. Kortom, ons welzijn en dat van onze planeet. Deze gedeelde waarden brengen ons dichter bij elkaar. Wij zijn van mening dat je als bedrijf op die manier kunt bijdragen aan de economische, sociale, ecologische en culturele ontwikkeling van onze omgeving. In ruil daarvoor, draagt de dynamiek van het gebied bij aan de kwaliteit van de leefomgeving, de beschikbaarheid van diensten en vaardigheden. Een goede manier om nieuwe potentiële economische partners, klanten en leveranciers aan te trekken. Iedereen heeft er baat bij!

SLOW Toerisme

drome tourisme slow

Nu het massatoerisme met zijn excessen zijn beperkingen heeft aangegeven, steunt camping Les Chapelains ★★★ de keuze van het Département de la Drôme om haar toeristische strategie te richten naar “Slow toerisme”. Dit is een vorm van toerisme waar men de tijd neemt om te ontdekken, te delen, ervaringen en plezier uit te wisselen. Een combinatie van respect voor het milieu, het behoud van de lokale bijzonderheden en reizen met plezier.

Biovallée

biovallee Biovallée développement durable énergie renouvelable acheter local fonds éthiquesDe Drôme vallei beslaat 45 gemeenten die deel uitmaken van de Biovallée, een gebied voor duurzame ontwikkeling. Deelnemers aan het merk Biovallée ondernemen om hun steentje bij te dragen om de volgende doelen te bereiken: halvering van het energieverbruik, dekken van onze behoeften door de productie van hernieuwbare energie, koop lokaal, het gebruik van ethische fondsen, etc. Een mooi project waar ook camping Les Chapelains ★★★ in is geïnteresseerd.

nieuws

Usage limits exceeded.