Een kleine familie- en milieuvriendelijke natuurcamping in de Bio-Drôme vallei, tussen rivier en dorp

Open van vridag 14 april tot zondag 17 september 2023

Cottage Suite Premium het hele jaar door beschikbaar


zen boeken camping chapelains
Boek voor 31.03.2023 met onze “serenity” aanbieding:
  • 5% korting op uw verblijf (uitgezonderd april, Hemelvaart, Pinksteren en hoogseizoen)
  • Uw reservering kan tot 1 maand voor aankomst worden gewijzig Details hier

 

Alice Jean-Michel camping chapelains saillans drome slow tourisme    facebook camping les chapelains   instagram camping chapelains drome organic   Klantenreview

Alice & Jean-Michel

Welkom in de bio Drôme-vallei, op het kruispunt van de Zuidelijke Alpen en de Provence, aan de voet van de Vercors!

Langs de rivier de Drôme, op loopafstand van het pittoreske en historische dorp Saillans, is de Camping Les Chapelains ★★★ een kleine familiecamping (49 kampeerplaatsen).

Wij welkomen u voor uw verblijf op een campingplaats in een tent, camper / buscamper of caravan. Voor optimaal comfort bieden wij Premium campingplaatsen met privé sanitair. U kunt ook kiezen voor een huurverblijf (Cottage met airconditioning, Safaritent, Chalet, Coco Sweet, Lodgetent etc.).

Wij houden ons ver van grootschalige, toeristische ketens die uw kampeervakantie standaardiseren. Hier kunt u zich ontspannen en tot rust komen met familie, kinderen, vrienden, geliefden, voor een weekend of vakantie.

Tussen Crest en Die, en 45 minuten van Valence en Montélimar, kom en geniet van de warmte en de zon in het zuidoosten van Frankrijk, in de schaduw van populieren langs de rivier de Drôme. Neem een verfrissende duik in dit natuurlijke zwembad. Rustig, vriendelijk, ontspannen, “slow toerisme”: We willen uw verblijf onvergetelijk  maken, zodat we u in de toekomst nog eens mogen verwelkomen op camping Les Chapelains ★★★ in Saillans.

Onze regio is een ideale plek voor natuurliefhebbers, ideaal voor sport en outdoor-activiteiten: wandelen, fietsen (race, mtb, weg), kanovaren, raften, canyoning, klimmen. Dorpjes, kastelen, Romeinse ruïnes, kunst, musea … De Drôme biedt u een cultureel en historisch erfgoed van een onvermoede rijkdom. De lavendelweg is een uitnodiging om de wereld van lavendel in zijn productiegebied te ontdekken. Boerderijen, boetieks, musea, thema-uitstapjes, gastronomie, enz …

kaart drome map camping chapelains saillans rivier
camping streetview chapelains drome

Eco-verantwoordelijk

Engagement eco-responsable, Responsabilité sociétale des entreprises RSE

Op de camping Les Chapelains ★★★, zijn onze gasten niet alleen consumenten, maar net als wij begaan met natuur en milieu. Kortom, ons welzijn en dat van onze planeet. Deze gedeelde waarden brengen ons dichter bij elkaar. Wij zijn van mening dat je als bedrijf op die manier kunt bijdragen aan de economische, sociale, ecologische en culturele ontwikkeling van onze omgeving. In ruil daarvoor, draagt de dynamiek van het gebied bij aan de kwaliteit van de leefomgeving, de beschikbaarheid van diensten en vaardigheden. Een goede manier om nieuwe potentiële economische partners, klanten en leveranciers aan te trekken. Iedereen heeft er baat bij!

SLOW Toerisme

drome tourisme slow

Nu het massatoerisme met zijn excessen zijn beperkingen heeft aangegeven, steunt camping Les Chapelains ★★★ de keuze van het Département de la Drôme om haar toeristische strategie te richten naar “Slow toerisme”. Dit is een vorm van toerisme waar men de tijd neemt om te ontdekken, te delen, ervaringen en plezier uit te wisselen. Een combinatie van respect voor het milieu, het behoud van de lokale bijzonderheden en reizen met plezier.

Biovallée

biovallee Biovallée développement durable énergie renouvelable acheter local fonds éthiquesDe Drôme vallei beslaat 45 gemeenten die deel uitmaken van de Biovallée, een gebied voor duurzame ontwikkeling. Deelnemers aan het merk Biovallée ondernemen om hun steentje bij te dragen om de volgende doelen te bereiken: halvering van het energieverbruik, dekken van onze behoeften door de productie van hernieuwbare energie, koop lokaal, het gebruik van ethische fondsen, etc. Een mooi project waar ook camping Les Chapelains ★★★ in is geïnteresseerd.

nieuws

Privésanitair: eerste camping in de Drôme-vallei

Om te genieten van een authentieke kampeervakantie met maximaal comfort, hat het Premium-staanplaats een eigen sanitair uitgerust met toilet, douche, wastafel en buitengootsteen. Het is autonoom voor warm water en direct toegankelijk op uw staanplaats.

Lire la suite